Café Mezzanine

 

5.9.18 \ 20:00

Večer s Tomem Oaklandem Vol 1

Tento týden u nás v Absenter zahraje britsko-moravský voříšek a písničkář, uličník a zpěvák kapel Ukulele orchestra jako Brno a the Oakland Sisters, Tom Oakland! 

Během posledních osmi let na hudební scéně odehrál přes 500 koncertů - od velkých letních festivalů a koncerty na náměstích, přes klubové a hospodské večery, až po menší, intimnější hraní v kavárnách a divadlech.

Mezi lety 2012 a 2017 nahrál šest desek s UOjB a v roce 2016 vydal první autorské album spolu s kapelou The Oakland Sisters. Nyní se věnuje převážně sólové tvorbě, cestování, pouličnímu hraní a psaní písní a poezie, přičemž čerpá ze svých britských i českých kořenů. Na svých koncertech překračuje hranice folku a country a často se potuluje žánry na pomezí soulu, rocku a popu. Jedna věc, která však celou jeho tvorbu spojuje, je jeho neutuchající elán a koncertní energie, která často snáší srovnání s Brucem Springsteenem nebo Johnem Fogertym.

Poslechněte si jeho nejnovější single zde: https://www.youtube.com/watch?v=l17dmJ4pJdM

Jako host vystoupí akustické duo The Katzenjammers (Tom Tušer, Radek Gregor) se svým mixem žánrů - folk/blues/bluegrass/gypsy jazz.